Tuesday, March 19, 2013

Un proiect fotografic frumos, de suflet , a artistei Alisa Tarciniu, pentru si despre mame, la libraria Carturesti, deschis din 8 martie.
Multumesc Alisa pentru tot!








Mesajul meu era acesta :

Sunt femeie. Artist. Si Mama.
Insa aceasta din urma calitate imi completeaza si imi contureaza esential universul emotiilor. Iubirea incepe cu primele imbratisari ale mamei. Si creste. Si se dezvolta intr-un limbaj propriu fiecarui individ.
Ma gandesc adeseori la cei doi copii ai mei in legatura cu limbajul iubirii pe care il daruiesc ca mama, in special la fiul meu, pentru ca este baiat si inteligenta emotionala se invata. 
Stiu ca are toate calitatile de a supravietui societatii noastre, si toate caracteristicile unui tanar baiat in devenire. Imi pun intrebarea cum sa-i hranesc si sa-i educ sensibilitatea, cum s-o constientizeze mai bine si s-o vada cu ochii mintii in ceilalti oameni, in natura feminina fireasca a femeilor.
Pentru ca ne invatam copiii sa fie competitivi dar prea putin ii invatam despre compasiune si daruire. Avem falsa senzatie ca acestea se dezvolta de la sine.
Il iau de mana si ii arat martisoarele hand-made cumparate pentru a le darui celorlalte fete din clasa lui. Il rog sa le atinga, sa se uite cu atentie cum au fost pictate si sa-si imagineze cum cineva a pus suflet si efort sa realizeze acest mic obiect menit inspre bucuria destinatarului.
Delicatetea este o calitate a sufletului. Nu o slabiciune. Sa nu o ignoram. 
Sa o cultivam mai bine. 
Frumusetea lucrurilor exista in inima celui ce vrea sa le priveasca.

Toate acestea sunt ca soapta mamei in inima copilului ,zi de zi , soapta care va deveni la un moment dat o voce a adultului de maine. 
Prin dragoste si daruire necondtionata de mama.

2 comments:

  1. Iti multumesc Maria,fiindca si eu sunt mama unui baiat..si pentru ca mi-e teama uneori ca tocmai,este prea sensibil,ca este prea vulnerabil tocmai pentru ca prea multa frumusete si delicatete si prea multa iubire are de daruit acestei lumi nebune...m-ai facut sa ma bucur ca am asa o minune de copil.te iubesc.la fel de mulT ca atunci cand te-am descoperit prima data ca artist.Esti o fiinta cu totul speciala in viata mea.Te iubesc.Tu stii asta.Aura

    ReplyDelete
  2. Draga Aura, iti multumesc din suflet pentru gandurile frumoase ce mi le-ai purtat mereu, si va apreciez enorm !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cauta